Klatring styrker mere end barnets motorik

Én af de vigtigste opgaver for små børn i de første leveår er at blive fortrolige med deres krop og dens funktioner samt udvikle og træne motorikken – og de elsker det. De går hurtigt i gang, og det sker med stor ildhu på alt fra møblerne i hjemmet til klatrestativer på legepladserne.

De første oplevelser i tre dimensioner

Barnet lærer som det første at færdes på gulvet – først ved at mave sig hen over det og siden kravle. Snart kan de gøre det i den retning, de ønsker, og inden længe er gulvets verden ikke tilstrækkelig; de opdager den tredje dimension og går i gang med først at stå og derefter gå.

Nu begynder eventyrlysten for alvor at melde sig, og de vil endnu højere op, end deres små ben kan bære dem. De vil klatre. Men hvad skal de klatre på, og hvordan kan forældrene støtte børnenes træning på dette punkt?

På begynderstadiet er det ikke nogen god idé at slippe de små løs i havens træer; det er bedst at lade dem starte indendørs. Her er møblementet en nærliggende mulighed, som de hurtigt opdager – men endnu bedre er det at give dem noget, der er beregnet til formålet: et godt klatrestativ.

Klatrestativet udvikler barnets motorik – og mere endnu

Et klatrestativ er både et stykke legetøj og et møbel. Det er indrettet til, at barnet i en kortere eller længere årrække kan bruge det i til at udvikle sin motorik, samtidig med at de kognitive, sociale og emotionelle evner bliver styrket og stimuleret.

På den familieejede webshop Hemmingsen Kids kan du købe klatrestativet “Anthon”, som er virksomhedens eget design og er opkaldt efter ejerparrets søn. Dette klatrestativ er beregnet til børn i alderen 6 måneder til 4 år. Det er designet ud fra Montessori-pædagogikken, som sigter mod at styrke barnets udvikling gennem uafhængig aktivitet.

Klatrestativet er fremstillet af slidstærkt birketræ, og det er, som alle webshoppens produkter, sikkerhedsgodkendt. Det leveres med en rampe, der kan fungere både som rutsjebane og som stige; og det kan klappes sammen og sættes væk, når det ikke er i brug.

Klatrebuen: Et anderledes klatrestativ

Et beslægtet produkt, som kan kombineres med klatrestativet, er klatrebuen “Luna”. En klatrebue er ligeledes en kombination af møbel og legetøj, og et barn fra spædbarnsalderen til ca. 7 år kan fornøje sig med legetøjet på utallige måder.

Buen kan bruges til klatring, men også fungere som vugge (med en madras, der tilkøbes) eller gynge, forvandles til en hyggelig hule og meget mere.